طرح احداث خط لوله جدید ۲۶ اینچ انتقال فرآورده بندرعباس – سیرجان – رفسنجان با طی آخرین مراحل تست و پیگرانی، بهزودی به بهرهبرداری رسمی میرسد.
به گزارش پتروریت به نقل از شانا، خط لوله ۴۷۰ کیلومتری بندرعباس – سیرجان – رفسنجان که عملیات احداث آن در چهار گستره اجرایی شده است، با ظرفیت ۳۰۰ هزار بشکه (معادل روزانه ۴۸ میلیون لیتر) فرآوردههای تولیدی پالایشگاههای بندرعباس و ستاره خلیجفارس را به شمال کشور منتقل میکند.
اواخر هفته گذشته در بازدید محمد مشکینفام، مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران، علی احمدیپور، مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران و جمعی از مدیران محلی و مجریان طرح، شرایط آمادگی و عملیاتی این خط و تلمبهخانهها بررسی و عملیات پیگرانی این طرح با تزریق آب به مسیر خط با استفاده از توربین جدید سولار سنتر انجام شد.
ساخت خط لوله جدید بندرعباس – سیرجان – رفسنجان از سال ۹۸ بهمنظور پوشش ظرفیت انتقال دو پالایشگاه بندرعباس و ستاره خلیجفارس به مقاصد نیمه شمالی کشور در دستور کار قرار گرفت. این طرح علاوه بر سه تلمبهخانه در بندرعباس ، قطبآباد و مهرآران، دارای دو پایانه در سیرجان و رفسنجان است.
میزان سرمایهگذاری انجامشده در این پروژه ۱۲۰ هزار میلیارد ریال است و اجرای آن، از تردد روزانه ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ کامیون سوخت در محورهای مواصلاتی جلوگیری میکند و افزون بر صرفه اقتصادی و افزایش ضریب ایمنی انتقال فرآورده در کشور، سبب افزایش قطبهای صنعت انتقال در کشور و خروج خطوط لوله کنونی از مرکزیت انتقال فرآورده در کشور خواهد شد.
خط لوله بندرعباس – سیرجان – رفسنجان که مجری آن شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران است و در مجاورت خط لوله قدیم بندرعباس – سیرجان – رفسنجان احداث شده است، افزون بر نوسازی شبکه انتقال خطوط لوله کشور، از حجم عملیات انتقال توسط خط لوله قدیم این مسیر کاسته میکاهد.
امروز هزینه زیادی در صنعت نفت صرف حمل جادهای انتقال فرآورده در کشور میشود. حمل جادهای همچنین مخاطرات خاصی دارد که خطرات زیستمحیطی و جانی از آن جمله است، حمل از طریق جاده همچنین هزینه زیادی را که میتوان صرف توسعه زیرساختها در صنعت کرد، هدر میدهد و افزون بر آن سوخت زیادی بهصورت روزانه در این بخش مصرف میشود که میتوان این سوخت را به ظرفیتهای صادراتی کشور افزود و درآمد حاصل از آن را صرف زیرساختهای اقتصادی و احداث پروژههای خط لوله کرد.