اسعدی، دبیر اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی زنگ خطر برای قطع گاز واحدهای پتروشیمی به صدا درآمد است، گفت: به مجتمعهای پتروشیمی هشدار دادهاند که این هفته احتمال دارد که گازشان قطع شود.
به گزارش پتروریت و به نقل از بازار: مصرف گاز بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء در پایان هفته گذشته به مرز ۵۰۰ میلیون مترمکعب رسیده و پیشبینی میشود با کاهش دمایی که در هفتهجاری رخ میدهد و با ادامه این روند افزایشی، در پایان هفته جاری به مرز ۶۰۰ میلیون مترمکعب برسد. هم زمان با این احتمالات نگرانیها نسبت به قطعی گاز هم بیشتر شده است.
زنگ خطر برای قطع گاز واحدهای پتروشیمی به صدا درآمد است. به مجتمعهای پتروشیمی هشدار دادهاند که این هفته احتمال دارد که گازشان قطع شود
فریدون اسعدی، دبیر اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی در گفتگو با بازار با اشاره به پیش بینیهای سازمان هواشناسی میگوید که بر اساس آنچه اعلام شده احتمال دارد که در هفته جاری شاهد رشد حدود ۱۰۰ میلیون مترمکعبی در مصرف گاز در کشور باشیم به همین دلیل احتمال اعمال محدودیت در تامین گاز واحدهای پتروشیمی بسیار بالاست.
او با بیان اینکه زنگ خطر برای قطع گاز واحدهای پتروشیمی به صدا درآمد است، گفت: به مجتمعهای پتروشیمی هشدار دادهاند که این هفته احتمال دارد که گازشان قطع شود.
این کارشناس حوزه انرژی در ادامه سخنان خود از محدودیتهای عرضه گاز به صنعت پتروشیمی انتقاد کرد و افزود: هماکنون ۸۰ تا ۹۰ درصد گاز تولیدی در کشور به بخش خانگی اختصاص مییابد، در حالی که صنعت پتروشیمی با کمبود گاز مواجه است.
دبیر اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی با اشاره به لزوم مدیریت مصرف در بخش خانگی، ادامه داد: کاهش یک درجه سانتیگراد دمای هوا، سبب افزایش ۲۵ میلیون مترمکعبی مصرف گاز، یعنی معادل یک فاز عسلویه میشود که رقم بسیار بالایی است.
در حال حاضر نیاز واحدهای پتروشیمی چیزی حدود ۶۶ الی ۷۰ میلیون مترمکعب است که ۶۰ درصد آن در قالب سوخت بوده و حدود ۴۰ درصد آن نیز به صورت خوراک است
به گفته او، در حال حاضر نیاز واحدهای پتروشیمی چیزی حدود ۶۶ الی ۷۰ میلیون مترمکعب است که ۶۰ درصد آن در قالب سوخت بوده و حدود ۴۰ درصد آن نیز به صورت خوراک است.
اسعدی در ادامه سخنان خود بر لزوم تجدیدنظر در سیاستهای تخصیص گاز به بخشهای غیرمولد و بهبود شرایط در صنعت پتروشیمی تأکید کرد و اظهار داشت: برای جلوگیری از ناترازی انرژی باید سیاستها اصلاح شود و استفاده بهینه از منابع انرژی در دستورکار قرار گیرد.
او در ادامه سخنان خود در پاسخ به این سوال که اصلاح قیمت حاملهای انرژی تا چه اندازه میتواند به مدیریت مصرف در کشور کمک کند، گفت: مدیریت مصرف در کشور ما یک مساله چند وجهی بوده و نمیتوان صرفا به اتکا به یک راه حل به دنبال علاج و درمان آن بود. در اینکه اصلاح قیمت در کشور ضروری است شکی نیست هم زمان با این اقدام باید اقدامات دیگری هم اجرایی شود.
در حال حاضر زیرساخت و ظرفیت لازم برای واردات ۳۵ الی ۴۰ میلیون مترمکعب گاز به کشور از طریق کشور ترکمنستان وجود دارد و اجرای آن به هیچ سرمایهگذاری نیاز ندازد. اما نحوه و زمان اجرای آن به لابیهای سیاسی دو کشور بستگی دارد
دبیر اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی در ادامه سخنان خود درباره احتمال واردات گاز گفت: در حال حاضر زیرساخت و ظرفیت لازم برای واردات ۳۵ الی ۴۰ میلیون مترمکعب گاز به کشور از طریق کشور ترکمنستان وجود داردو اجرای آن به هیچ سرمایهگذاری نیاز ندازد. اما نحوه و زمان اجرای آن به لابیهای سیاسی دو کشور بستگی دارد.
او ادامه داد: به عبارت دیگر ظرفیت واردات گاز از ترکمنستان معادل نیمی از نیاز گاز واحدهای پتروشیمی است. در واقع در صورت واردات گاز از این کشور حداقل میتوان نسبت به تامین گاز واحدهای پتروشیمی اطمینان پیدا کرده و نگرانی بابت آن نداشت. چر که در مدار تولید بودن این بخش اهمیت بالایی داشته و در درآمدهای ارزی کشور و فعالیت سایر صنایع نیز اهمیت بسیار بالایی دارد.