پهلوانی:آپادانا برای پروژه های حال و آینده صنعت پتروشیمی یک کیس مطالعاتی و سرشار از درس آموخته هاست
مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس در جریان بازدید از مجتمع پتروشیمی آپادانا ضمن حمایت قاطعانه از طرح توسعه MTG این شرکت، همزمان دستور حل مشکل تامین زمین این طرح مهم ملی را صادر کرد و در خصوص مسئله تامین مالی، تمدید استمهال تسهیلات پروژه، دریافت تسهیلات جدید در جهت تسریع در بهره برداری در جریان برگزاری جلسه، دستورات راهگشایی صادر کرد.
به گزارش پتروریت ؛ محمد شریعتمداری که در راس هیاتی جهت بازدید از مجتمعهای پتروشیمی در عسلویه به سر میبرد، صبح امروز چهارشنبه ۲۸ آذرماه با حضور در مجتمع پتروشیمی آپادانا، ضمن بازدید این مجتمع، در جلسهای که با حضور دکتر پهلوانی، مدیرعامل آپادانا، مهندس فرزانه، مدیرعامل مبین و دیگر مدیران شرکت آپادانا برگزار شد، ضمن استماع گزارش پیشرفت پروژه و البته چالشهای آپادانا، ضمن بررسی راهکارها دستور حل مسائل مطروحه را صادر کرد.
مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس، در این جلسه، ضمن تاکید بر حمایت هلدینگ از طرح توسعه MTG پتروشیمی آپادانا (تبدیل متانول به بنزین)، در تماس فوری با مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، ضمن بررسی موضوع مشکل تامین زمین برای طرح مذکور را حل کرد.
وی همچنین دستور داد تا موضوع تامین مالی پروژه متانول آپادانا از طریق هماهنگی با هیات مدیره و نیز اقدامات امور مالی هلدینگ مرتفع شود.
نائب رئیس هیئت مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، همچنین دستور داد تا چالش تحریمی یکی از پیمانکاران این شرکت را نیز که با تبعات مالی همراه شده از طریق نشست با هیات مدیره بررسی و رفع کنند.
شریعتمداری همچنین درخصوص احداث خط لوله انتقال اکسیژن از دماوند به آپادانا نیز دستور داد تا ابعاد فنی موضوع بررسی و اعلام نظر شود.
وی تاکید کرد این پروژهها متعلق به هلدینگ است و باید هلدینگ و سهامداران عمده در جهت رفع مسائل و مشکلات مربوط به آن تلاش کنند.
مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس با اشاره به موضوعات مطرح شده در جلسه، در خصوص تامین مالی پروژه متانول تاکید کرد: هلدینگ خلیج فارس باید برای ایفای نقش واقعی خود در توسعه صنایع پتروشیمی در اندازه واقعی خود، ایفای نقش کند.
وی همچنین با اشاره به اهمیت آیندهپژوهی در صنعت پتروشیمی گفت: با نگاه به گذشته و تجربیات آن، باید به مسئله آیندهپژوهی در صنعت پتروشیمی توجه ویژه بشود. از این منظر باید NPC به نقش رگولاتور خود بازگردد و از سوی دیگر، هلدینگ به عنوان سهامدار بخشی از بازنشستگان صنعت نفت، تامین اجتماعی، سهام عدالت، باید به فکر حداکثرسازی سود برای سهامداران باشد.
شریعتمداری در همین زمینه به تفاهم انجام شده با وزارت کار در خصوص یکپارچه کردن شرکتهای پتروشیمی زیرمجموعه وزارت کار با مجموعه هلدینگ خلیج فارس اشاره کرد و گفت که در این یکپارچهسازی مالکیت سهام تغییر نخواهد کرد اما از مجموع این شرکتها، یک قدرت بزرگ میسازد.
مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس، همچنین در خصوص موضوعات مربوط به تامین مالی در شرکتهای تابعه گروه نیز گفت: از منظر تامین مالی، باید سطح و اندازه تامین مالی هلدینگ ارتقا یابد. در این مسیر استفاده از فاینانس بانکهایی به غیر از کشور چین نظیر روسیه نیز باید در برنامه قرار بگیرد.
دکتر عبدالکریم پهلوانی، مدیرعامل پتروشیمی آپادانا خلیج فارس نیز در این دیدار، ضمن ارائه دستاوردهای پروژه متانول آپادانا، به چالشهای ابرپروژههای کشور و تجربه مواجهه و راهکارهای رفع آنها در پروژه آپادانا اشاره کرد.
پهلوانی در جریان این بازدید، از جمله مهمترین دستاوردهای پروژه آپادانا را، راه اندازی درون سازمانی متانول آپادانا عنوان کرد و گفت: این شرکت در زمینه ساخت داخل نیز گامهای بسیار مهمی برداشته است، از قبیل طراحی و داخلیسازی اینترنال رآکتور سنتز توسط یکی از شرکتهای دانش بنیان داخلی و استفاده از کاتالیستهای ایرانی در کلیه تجهیزات واحد متانول.
مدیرعامل آپادانا خلیج فارس، در این جلسه با اشاره به چالشهایی که در مجموعه آپادانا با آن مواجه بوده، گفت: آپادانا برای پروژههای حال و آینده صنعت، یک کیس مطالعاتی و سرشار از درس آموخته هاست.
او در همین راستا با برشماری برخی از این عوامل از جمله نقش هلدینگها در موفقیت یاعدم موفقیت شرکتهای تابعه، نقش شرکتهای دانش بنیان و البته خطر شرکتهای فرصت طلب بیبنیان، تاثیر تحریمها، وجود بعضی قوانین مخرب بالادستی تاکید کرد که در کنار بررسی این عوامل در آپادانا، از منظر دیگر، نقش عنصر تصمیمگیری در مدیریت اثربخش پروژهها، نتیجه انسجام و کار تیمی، تعهد سازمانی، ثبت درس آموختههای پروژه نیز، آپادانا یک کیس مناسب جهت مطالعه و درس آموزی است.
این نشست و بازدید در آستانه بهره برداری از پروژه متانول آپادانا صورت گرفت.
پتروشیمی آپادانا خلیج فارس، تنها تولیدکننده متانول گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس با ظرفیت یکمیلیون و ششصد و پنجاه هزار تن در آیندهای نزدیک آماده بهرهبرداری میشود.