به گزارش پتروریت به نقل از روابط عمومی پتروشیمی اروند، در این دیدار که صبح‌ روز جمعه ۱۱ آبان‌ماه ۱۴۰۳ به میزبانی مجتمع پتروشیمی اروند برگزار شد، محورهای اصلی صنعت مورد بررسی قرار گرفت.

یکی از مسائل کلیدی بررسی شده، عوارض صادراتی بود که به عنوان یکی از موانع اصلی بر سر راه صادرات محصولات پتروشیمی شناسایی شد. نایب رئیس اول کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در این دیدار بر لزوم تجدیدنظر در این سیاست‌ها تأکید کردند تا بتوان شرایط بهتری برای صادرات فراهم کرد و از این طریق به افزایش درآمدهای ملی کمک نمود.

همچنین، تقسیم سود در مجامع پتروشیمی از دیگر موضوعات مورد بحث بود که نیاز است منطقی مورد بررسی قرار گیرد و عملا با این شیوه تقسیم سود در مجامع پتروشیمی ، عملا توسعه صنایع پتروشیمی و‌اجرای پروژه های جدید متوقف شده است

هزینه‌های تامین مالی نیز یکی دیگر از محورهای گفتگو بود. دکتر طغیانی بر ضرورت راهکارهای مناسب برای تسهیل تامین مالی پروژه‌ها تأکید کرد و از سوی دیگر، بحث درباره حمایت از مدل‌های جدید تامین مالی و ابزارهای آن نیز در کانون توجهات قرار گرفت. این مدل‌ها می‌توانند به صنایع کمک کنند تا به منابع مالی لازم  توسعه پروژه های خود را ارزان‌تر تامین و پروژه‌های توسعه را با سرعت بیشتری انجام دهند.

شناسایی مصرف‌کنندگان واقعی نیز به عنوان یک ضرورت مطرح شد و تاکید گردید این امر می‌تواند به جلوگیری از قاچاق محصولات پتروشیمی و‌همچنین افزایش ارز آوری کمک کند.

همچنین، نزدیکی نرخ ارز نیما و آزاد و لزوم تک‌نرخی کردن ارز به عنوان یک نیاز اساسی برای بهبود فضای کسب و کار و شفاف‌سازی در معاملات و همچنین جلوگیری از توزیع رانت بررسی شد.

در ادامه، ایجاد امکان صادرات برای محصولاتی که مازاد مصرف داخلی دارند، مورد توجه قرار گرفت و تاکید شد این موضوع می‌تواند به افزایش صادرات و تقویت بازارهای خارجی کمک کند.

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی در این دیدار به بررسی دلایل کاهش جذابیت مناطق ویژه پرداخت و به نیاز بازنگری در سیاست‌های مربوطه اشاره کرد. همچنین، فعال‌سازی مراکز فنی و حرفه‌ای تخصصی صنایع پتروشیمی به منظور تربیت نیروی کار متخصص، از دیگر مواردی بود که در این نشست مطرح شد.

قیمت گاز نیروگاه‌های پتروشیمی و توجه جدی قیمت‌گذاری مناسب برای گاز مصرفی و کاهش هزینه‌های تولید دیگر محور گفتگوی دوجانبه مدیرعامل شرکت پتروشیمی اروند و نایب رئیس اول کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بود.

در ادامه این دیدار، موضوع توسعه پول هوشمند به عنوان یک راهکار برای تسهیل معاملات و کاهش ریسک‌ها بررسی و تأمین سرمایه در گردش برای صنایع پایین‌دستی نیز یکی از الزامات اساسی برای ادامه فعالیت‌های این صنایع مطرح شد.

در پایان این نشست، دکتر طغیانی بر پیگیری موارد مطرح شده و طرح آن‌ها در کمیسیون اقتصادی مجلس به منظور رفع چالش‌ها و حمایت از صنعت پتروشیمی و عزم جدی نمایندگان مجلس برای حمایت از توسعه پایدار و بهبود شرایط کسب و کار در صنعت پتروشیمی تأکید شد.